Τελευταίες ειδήσεις

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Ωμές παρεμβάσεις καθόρισαν την εκλογή της ΠΣΕΜ!!!



  Υπουργός, τήρησε ποντιοπιλατική στάση και υποστήριξε, παρασκηνιακά, τις παρατυπίες, τις παρανομίες και τις φασιστικές πρακτικές)
Μετά τις εκλογές των μαθητών στα σχολεία και την εκλογή των ΕΣΕΜ, οι δέκα εκλεγμένοι  προσήλθαν στο Συντονιστικό Σχολείο της Λευκωσίας (Λύκειο Εθνομάρτυρα Κυπριανού), υπό την επιτήρηση του Διευθυντή του Συντονιστικού Σχολείου. Η πενταμελής Εφορευτική Επιτροπή, ένας μαθητής από κάθε ΕΣΕΜ, άρχισε την νενομισμένη διαδικασία της ψηφοφορίας. Ο Διευθυντής, ο εντεταλμένος για να προστατεύει τις διαδικασίες, προέβη σε σωρεία παράνομων ενεργειών, προκειμένου να εκλεγεί ηγεσία των μαθητών της … αρεσκείας του!!!
Πρώτον: Όρισε, παράτυπα, δύο Βοηθούς Διευθυντές να επιβλέπουν τις διαδικασίες.
Δεύτερο: Ακύρωσε την ψηφοφορία των μαθητών με το επιχείρημα(!!!) ότι έγραψαν τα ονόματα των υποψηφίων με μικρογράμματη γραφή  και όχι με κεφαλαία.
Η Εφορευτική Επιτροπή των μαθητών αντέδρασε αλλά… έπεται συνέχεια:
Τρίτο: Έχρισε τον εαυτό του μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής των μαθητών, για να αποτρέψει το τρία(3) έναντι δύο(2 ), που δεν… βόλευε.
Τέταρτο:  Όταν η Εφορευτική Επιτροπή έγινε εξαμελής, με την προσθήκη του Διευθυντή, τους ανακοίνωσε ότι έχει την νικώσα ψήφο(!!!) , καθορίζοντας έτσι και το ποθητό γι αυτόν αποτέλεσμα.
Οι μαθητές κατήγγειλαν το γεγονός, στο Υπουργείο Παιδείας.
 Εδώ, θριαμβεύει η φασιστική νοοτροπία του Υπουργείου Παιδείας.
Αποφασίζει το Υπουργείο (το δευτεροβάθμιο όργανο), με ψήφους τρεις υπέρ και δύο κατά ότι θα συμμετέχει και ο υπό κατηγορία Διευθυντής.
 Και ολοκληρώνουν το άνομο έργο τους:  "η όλη διαδικασία υπήρξε καθόλα νόμιμη". Την απόφαση καθόρισε με την ψήφο του και ο κατηγορούμενος Διευθυντής!!!
Ο δε Υπουργός, έδωσε εντολές, όλα να τελειώνουν το γρηγορότερο, πριν από τις Εκδηλώσεις ενάντια στο ψευδοκράτος και Μνήμης και Τιμής στους Ήρωες του Πολυτεχνείου. Ήθελε, όπως είναι εμφανές, ΠΣΕΜ ημέτερη. Τα κατάφερε.
Τις επόμενες μέρες έγιναν τα έκτροπα στις Εκδήλωσες των μαθητών. Σπείρατε άνεμους, κύριε Υπουργέ, θερίζετε θύελλες.
Τώρα  το πεδίο είναι ελεύθερο.  Μπορείτε, απρόσκοπτα, να υλοποιήσετε την όποια πολιτική σας, χωρίς αντιδράσεις…
Δεν απαλλάσσεστε των ευθυνών σας με το να ισχυρίζεστε ότι, όσοι αμφισβητούν το αποτέλεσμα,  ας αποταθούν στη δικαιοσύνη. Ακόμη, και με τη δήλωσή σας  ότι, εσείς δεν ανακατευτήκατε και ήταν απόφαση του Δευτεροβάθμιου Οργάνου.
Κύριε Υπουργέ, για άλλη μια φορά,  πληγώσατε τη δημοκρατία και ακρωτηριάσατε τους θεσμούς. Τα όσα έχουν διαδραματιστεί μας πάνε πολύ πίσω… Σε καιρούς χαλεπούς για τη Δημοκρατία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου