Τελευταίες ειδήσεις

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

Επαναφέρεται και το θέμα της επέκτασης του ορίου συνταξιοδότησης

ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και ΕΥΡΟΚΟ επιτίθενται στους εργαζόμενους και στους νέους
Επαναφέρουν το θέμα αύξησης του ορίου αφυπηρέτησης στο δημόσιο και ημιδημόσιο τομέα ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και ΕΥΡΟΚΟ, με αφορμή τη συζήτηση και τη ψήφιση του νομοσχεδίου που προτείνει η κυβέρνηση για διασφάλιση της βιωσιμότητας του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Την ίδια στιγμή που η Υπουργός Εργασίας δηλώνει ότι αυτή η κυβέρνηση έχει καταφέρει να ετοιμάσει ένα ολοκληρωμένο νομοσχέδιο για διασφάλιση της βιωσιμότητας του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων, χωρίς την εύκολη λύση της αύξησης του ορίου αφυπηρέτησης και την ίδια στιγμή που οι μεγάλες Συντεχνίες ΠΕΟ και ΣΕΚ καλούν τα κόμματα να ψηφίσουν το νομοσχέδιο.
Το μόνον που έχουν στο μυαλό τους τα συγκεκριμένα κόμματα είναι να εξυπηρετήσουν τη συντεχνία των εργοδοτών, ΠΟΒΕΚ, η οποία συντεχνία ήταν η μόνη συντεχνία που κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου, πρότεινε το συγκεκριμένο μέτρο. Εκπροσωπώντας το κεφάλαιο, ΔΗΣΥ - ΔΗΚΟ και ΕΥΡΟΚΟ, επιτίθενται για ακόμη μια φορά στους εργαζόμενους και στους νέους.
Επιδιώκουν την αύξηση του ορίου αφυπηρέτησης και στον τομέα της εκπαίδευσης :
  • χωρίς να υπολογίζουν τις παιδαγωγικές συνέπειες και την αποδοτικότητα των εκπαιδευτικών στα 63
  • χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τις θέσεις των Συντεχνιών των Εκπαιδευτικών
  • χωρίς να σκέφτονται την παιδεία του τόπου
  • χωρίς να σκέφτονται του νέους που περιμένουν σειρά για να διοριστούν και συνεπώς συμβάλουν με αυτό τον τρόπο στην αύξηση της ανεργίας
  • Χωρίς να υπολογίζουν το ότι το μέτρο αυτό θα επεκταθεί και στον ιδιωτικό τομέα όπου εργαζόμενοι αύριο θα αφυπηρετούν στα 65 ή στα 67.
  • μόνον και μόνον για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους, τα συμφέροντα του κεφαλαίου,τα συμφέροντα κάποιων υψηλό βαθμών δημοσίων υπαλλήλων που επιθυμούν την παραμονή τους στη καρέκλα για ακόμη 3 χρόνια με τις τεράστιες τους απολαβές....

Αυτή είναι η έγνοια τους για τον τόπο και για την κοινωνία ... να μας αναγκάσουν να εργαζόμαστε μέχρι την τελευταία μας πνοή. Είναι όμως γνωστοί στο ΔΗΣΥ για τις συντηρητικές και νεοφιλελεύθερες προσεγγίσεις τους, οι οποίες πρόσφατα έχουν οδηγήσει στην οικονομική κρίση και εκατομμύρια ανθρώπους στην απόγνωση σε όλο τον κόσμο.

Δε σέβονται τις ίδιες τις απόψεις των εργαζομένων όπως αυτές εκφράστηκαν με δημοψηφίσματα και άλλους τρόπους. και παραγνωρίζουν το γεγονός ότι οι νέοι και οι νέες μας θα είναι το μεγάλο θύμα της επέκτασης του ορίου αφυπηρέτησης.

Για την Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών η οποιαδήποτε προσπάθεια αύξησης του ορίου αφυπηρέτησης στην εκπαίδευση αποτελεί κόκκινο πανί.

  • Ενώνουμε τη φωνή μας με το φορέα ενάντια στην αύξηση του ορίου αφυπηρέτησης.
  • Προτείνουμε τη λήψη δυναμικών μέτρων αντίδραση από τις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις.
  • Ζητούμε από τους εκπαιδευτικούς να υψώσουν ανάστημα και να αντιδράσουν στις νεοφιλελεύθερες προτάσεις του ΔΗΣΥ.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΡΙΟΥ ΑΦΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ

Γραφείο Τύπου Προοδευτικής Κίνησης Δασκάλων και Νηπιαγωγών

Διαβάστε σχετικά δημοσιεύματα για το θέμα :

Ανάβουν φωτιές για ΤΚΑ, Εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ

Διαμαρτυρία φοιτητών, ΠΟΛΙΤΗΣ

Στον αέρα η Κοινωνική Ασφάλιση , ΑΛΗΘΕΙΑ

Υπ. Εργασίας: Νέα επενδυτική πολιτική - Όχι σε αλλαγή του ορίου , ΑΛΗΘΕΙΑ

Συντεχνίες προς Βουλή: Ψηφίστε το

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου