Τελευταίες ειδήσεις

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Διοργάνωση Συνεδρίου στα πλαίσια των δράσεων του δεύτερου στόχου της σχολικής χρονιάς 2009-2010

Διευθυντές/ντριες
Σχολείων Δημοτικής,
Μέσης Γενικής, Μέσης Τεχνικής και
Επαγγελματικής Εκπαίδευσης

Θέμα: Διοργάνωση Συνεδρίου στα πλαίσια των δράσεων του δεύτερου στόχου της
σχολικής χρονιάς 2009-2010.
Σας πληροφορούμε ότι το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού διοργανώνει συνέδριο
με θέμα:
«Καλλιέργεια κουλτούρας ειρηνικής συμβίωσης, αμοιβαίου σεβασμού και συνεργασίας Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων με στόχο την απαλλαγή από την κατοχή και την επανένωση της πατρίδας και του λαού μας. Προκλήσεις και Προοπτικές»

Το συνέδριο θα διεξαχθεί:
(α) στις 4 Μαρτίου 2010 στη Λευκωσία, στο ξενοδοχείο ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ από τις 9.00 μέχρι 13.30, για τους εκπαιδευτικούς που προέρχονται κυρίως από τις επαρχίες Λευκωσίας, Αμμοχώστου και Λάρνακας και (β) στις 5 Μαρτίου 2010 στη Λεμεσό, στο ξενοδοχείο ATLANTICA από τις 9.00 μέχρι 13.30, για τους εκπαιδευτικούς που προέρχονται κυρίως από τις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου.
Κύριοι ομιλητές του συνεδρίου θα είναι οι κκ. Μιχαλίνος Ζεμπύλας, Επίκουρος Καθηγητής του Ανοιχτού Πανεπιστημίου Κύπρου και Νίκος Περιστιάνης Κοινωνιολόγος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Μετά την ανάπτυξη του θεωρητικού πλαισίου του θέματος του συνεδρίου από τους εισηγητές θα ακολουθήσει συζήτηση σε εργαστηριακή μορφή και στη συνέχεια γενική συζήτηση στην ολομέλεια του συνεδρίου.
Η οργανωτική επιτροπή
(α) θα κατατάξει τους συνέδρους σε έξι ομάδες εργασίας
(β) θα ζητήσει από αυτούς να προβληματιστούν / προετοιμαστούν πάνω στο κοινό
θέμα και των έξι ομάδων που είναι «Η Φιλοσοφία του στόχου της Ειρηνικής Συμβίωσης σε σχέση με το «Δεν Ξεχνώ»: αναλυτικό πρόγραμμα και παιδαγωγικές
πρακτικές».

Κατά τη μέρα του συνεδρίου οι σύνεδροι θα συζητήσουν ελεύθερα με τους εισηγητές και τους συναδέλφους τους, καταθέτοντας τις απόψεις τους για το υπό επεξεργασία θέμα των εργαστηρίων. Αναμένεται επίσης ότι οι εκπαιδευτικοί που θα λάβουν μέρος στο συνέδριο θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη μεταφορά των πορισμάτων του συνεδρίου στα σχολεία τους ενημερώνοντας σχετικά τους συναδέλφους τους και ότι παράλληλα θα λειτουργήσουν ως επιμορφωτές δράσεων προεκτείνοντας αυτά τα πορίσματα.

Στο συνέδριο μπορούν να συμμετάσχουν με έναν εκπρόσωπό τους τα σχολεία Δημοτικής, Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης. Στην περίπτωση που ο αριθμός των δηλώσεων συμμετοχής είναι μεγαλύτερος των δυνατοτήτων του επιλεγμένου χώρου διοργάνωσης θα γίνει επιλογή των συμμετεχόντων με βάση κριτήρια που θα θέσει η οργανωτική επιτροπή. Κατάλογος με τα σχολεία που θα λάβουν μέρος με αντιπρόσωπό τους στο συνέδριο θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο σε προσεχή εγκύκλιο μαζί με το πρόγραμμα του συνεδρίου.

Παρακαλούνται τα σχολεία να συμπληρώσουν το επισυναπτόμενο έντυπο και να το αποστείλουν με τηλεομοιότυπο (αρ.22800867), υπόψη κ. Κυπριανού Δ. Λούη, Ε.Μ.Ε. Φιλολογικών.

Τελευταία ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων συμμετοχής είναι η Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου