Τελευταίες ειδήσεις

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ απέτρεξε τις ενδιάμεσες εξετάσεις στο τέλος του τετραμήνου

Το Κ.Δ.Σ. της ΟΕΛΜΕΚ σε χθεσινή συνεδρία άναψε το πράσινο φως για εφαρμογή της πρότασης του Υπουργείου Παιδείας για την εισαγωγή των τετραμήνων. Η ΟΕΛΜΕΚ υιοθέτησε την πρόταση και απομένει απλά η συζήτηση με τοΥΠΠ για κάποια επιμέρους σημεία που χρήζουν περαιτέρω εμβάθυνσης.

Η απόφαση της ΟΕΛΜΕΚ πάρθηκε ωστόσο μετά από συζήτηση και ψηφοφορία αφού οι οργανώσεις ΑΛΛΑΓΗ, ΔΗΚΚΙ, Συνεργασία και Νέα Πνοή κατέθεσαν πρόταση για ενδιάμεσες εξετάσεις στο τέλος του πρώτου τετραμήνου! Μια πρόταση που ουσιαστικά θα άλλαζε ολόκληρη τη φιλοσοφία των τετραμήνων. Η εισήγηση των τεσσάρων οργανώσεων απερρίφθη με οριακή πλειοψηφία αφού η πρόταση του ΥΠΠ ψηφίστηκε ως είχε με 9 ψήφους της Προοδευτικής και της Νέας Κίνησης, ενώ η πρόταση για ενδιάμεσες εξετάσεις πήρε 8 ψήφους.

Σημειωτέο ότι η πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Ελένη Σεμελίδου τήρησε αποχή καθορίζοντας ουσιαστικά και το αποτέλεσμα. Εάν η κ. Σεμελίδου ψήφιζε την πρόταση των τεσσάρων οργανώσεων, τότε με τη νικώσα ψήφο της, θα περνούσε η πρόταση και θα είχαμε ανατροπή του σκηνικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου