Τελευταίες ειδήσεις

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

ΔΗ.Κ.Φ.Α ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ-Πρώτοι στους αγώνες, πρώτοι στις διεκδικήσεις, πρώτοι και στις συνειδήσεις

Στις φοιτητικές εκλογές που διεξήχθησαν στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Προοδευτική αναδείχθηκε πρώτη δύναμη για δεύτερη συνεχή χρονιά με 1062 ψήφους και το ιστορικό ποσοστό 34,29%, έχοντας άνοδο 0.5%. Από την άλλη τα συνολικά ποσοστά της δεξιάς και ακροδεξιάς Πρωτοπορίας και Μετώπου συρρικνώθηκαν. Η μεγαλειώδης αυτή νίκη αποδεικνύει την απήχηση που έχει η παράταξη της αριστεράς στο φοιτητικό κίνημα του Ηνωμένου Βασιλείου, στέλλοντας μηνύματα ότι η νεολαία δεν συμβιβάζεται με την κατοχή και τη διχοτόμηση, στηρίζει τον αγώνα του προέδρου της Δημοκρατίας για απελευθέρωση κι επανένωση, αντιτάσσεται την αδράνεια και το σκοταδισμό και αντιμάχεται την υποταγή της πατρίδας και του Λαού μας στις προσπάθειες ένταξης μας στο Νατοϊκό Συνεταιρισμό για την «Ειρήνη». Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι στην μεγάλη νίκη της παράταξης μας, ήταν καθοριστική η στήριξη από τους τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας.

Δυστυχώς για άλλη μια φορά γίναμε μάρτυρες του αντί-ΑΚΕΛικού και ακροδεξιού μένους της Συναγερμικής Πρωτοπορίας και του δίδυμου αδερφού της του Μετώπου. Τα φασιστικά συνθήματα «Τούρκοι θα πεθάνεται σε χώμα Ελληνικό», «Η Κύπρος είναι Ελληνική», «Ζει, ζει και μας καθοδηγεί, Γεώργιος Γρίβας Διγενής» που τραγουδούσαν εν χορώ Πρωτοπόροι και Μετωπίτες αποδεικνύουν για άλλη μιά φορά ότι, όσα προσωπεία κι αν φορέσουν, η πραγματικότητα δεν αλλάζει. Ήταν, είναι και θα παραμείνουν αδέρφια δίδυμα.

Ούτως ή άλλως στην αριστερά εναπόκειται η ελπίδα! Η μεγαλειώδης νίκη και η άνοδος των ποσοστών της Προοδευτικής και η πτώση των ποσοστών της Συναγερμικής Πρωτοπορίας (-1.15%) στέλλουν το μήνυμα ότι οι φοιτητές έχουν αντίληψη, έχουν άποψη, δεν συμβιβάζονται και υψώνουν τα λάβαρα της ελπίδας, της επανένωσης και της διεκδίκησης. Για άλλη μια χρονιά υψώσαμε το τείχος, όπου έφαγε τα μούτρα του ο εθνικισμός, η αδράνεια και οι προσπάθειες υποταγής της πατρίδας και του Λαού μας στα Ιμπεριαλιστικά σχέδια. Για εμάς η πρώτη θέση αποτελεί ευθύνη. Αποτελεί επιβεβαίωση της στήριξης των φοιτητών, αλλά και ώθηση για αγώνες και διεκδικήσεις για το αύριο. Έτσι κι αλλιώς, οι αγώνες δίνονται καθημερινά, στους δρόμους, στους χώρους σπουδών, στους χώρους εργασίας. Συνεχίζουμε από εκεί που δεν σταματήσαμε ποτέ!

ΠΑΡΑΤΑΞΗ

ΨΗΦΟΙ

ΠΟΣΟΣΤΟ

ΑΝΟΔΟΣ/ΠΤΩΣΗ

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ

1062

34.29%

+0.49

ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ

977

31.55%

-1.15

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

551

17.79%

-1.01

ΜΕΤΩΠΟ

391

12.62%

+0,92

ΑΓΩΝΑΣ

116

3.75%

+0,85

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου