Τελευταίες ειδήσεις

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

"Παιδιά ελάτε να ταξιδέψουμε σ’ άλλους τόπους!"

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο σε συνεργασία με το Κέντρο Στήριξης ΜΚΟ και το Culture in Action, διοργανώνουν μια διαφορετική και συναρπαστική εκδήλωση για τους μικρούς μας φίλους ηλικίας 8-12 ετών. Το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου από τις 11:00πμ. μέχρι τη 1:00μμ o " Ευρωπαϊκός Ανοιχτός Χώρος" του Σπιτιού της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Λεωφόρος Βύρωνος 30, Λευκωσία) ανοίγει τις πόρτες του για να "ταξιδέψει" τα παιδιά σε άλλους τόπους. Οι μικροί "συνεπιβάτες" της πτήσης για την Αφρική και τη Σιέρα Λεόνε θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για τις χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου. Η εκδήλωση διοργανώνεται με την ευκαιρία του Ευρωπαϊκού Έτους για την Καταπολέμηση της Φτώχειας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού.

Στο πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνεται η ανάγνωση παραμυθιού στα Ελληνικά και Τουρκικά. Το "πλήρωμα" της εκδήλωσης αποτελείται από γνωστούς Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους ηθοποιούς. Στη θέση του "πιλοτηρίου" θα κάθονται οι Χριστόδουλος Μαρτάς, Νάτια Μουάφη, Oya Akın και Özlem Özkaram. Μετά το παραμύθι θα ακολουθήσουν διαδραστικά παιχνίδια για τα παιδιά, μουσική, ζωγραφική, παρουσίαση ταινίας καθώς και συζήτηση σχετικά με την καταπολέμηση της φτώχειας.

Παρακαλούμε τους γονείς να δηλώσουν τη συμμετοχή των παιδιών τους λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων. Για "κάρτες επιβίβασης" και περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με την Μαριλένα Κυπριανού, Κέντρο Στήριξης Μη Κυβερνητικών Οργανισμών, τηλ. 22875099, marilena@ngo-sc.org.

Τα ΜΜΕ καλούνται να καλύψουν την εκδήλωση.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Ευρωπαϊκός Ανοικτός Χώρος

Κατερίνα Γεννάρη: comm-rep-cy-coordinator@ec.europa.eu

Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Αντιπροσωπεία στην Κύπρο

http://ec.europa.eu/Cyprus

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Γραφείο στην Κύπρο

www.europarl.cy

Ευρωπαϊκό Έτος Καταπολέμησης της Φτώχειας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού

http://2010againstpoverty.europa.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου