Τελευταίες ειδήσεις

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Εκδήλωση μνήμης για τον Κώστα Μόντη



Παρουσίαση του βιβλίου

«Η “Ελευθέρα Φωνή”

του Κώστα Μόντη…

πώς και γιατί σίγησε»

Αγαπητοί φίλοι,

σας προσκαλούμε να τιμήσουμε μαζί τη μνήμη του μεγάλου λογοτέχνη της Κύπρου, Κώστα Μόντη, στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 1η Μαρτίου 2010 και ώρα 7.30 μμ. στη Δημοσιογραφική Εστία στη Λευκωσία. Ταυτόχρονα θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου Χρύσανθου Χρυσάνθου, διδάκτορα του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, με τίτλο «Η Ελευθέρα Φωνή του Κώστα Μόντη… πώς και γιατί σίγησε».

Το βιβλίο αυτό, που εκδόθηκε με τη χορηγία του Κοινωφελούς, Επιστημονικού και Πολιτιστικού Ιδρύματος Φώτος Φωτιάδης, καθώς και των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, αναφέρεται στη γένεση και τον πρόωρο τερματισμό της έκδοσης της εφημερίδας «Ελευθέρα Φωνή» που ο Κώστας Μόντης εξέδιδε την περίοδο όξυνσης του κομματικού φανατισμού, 1946-1947. Την παρουσίαση του βιβλίου θα κάνει ο αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, Πέτρος Παπαπολυβίου.

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν το Κοινωφελές Επιστημονικό και Πολιτιστικό Ίδρυμα Φώτος Φωτιάδης, ο Δήμος Λαπήθου, το Πανεπιστήμιο Κύπρου, η Ένωση Συντακτών Κύπρου και η οικογένεια Κώστα Μόντη.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μαρτυρίες από τους παλιούς φίλους και συνεργάτες του Κώστα Μόντη, Ανδρέα Γαβριηλίδη, Φοίβο Μουσουλίδη και Ευαγόρα Νικολούδη, καθώς και την προβολή αποσπάσματος από συνέντευξη του Κώστα Μόντη σε ντοκιμαντέρ παραγωγής ΡΙΚ, με σκηνοθέτη τον Ανδρέα Κωνσταντινίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου