Τελευταίες ειδήσεις

Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ Κ.Φ.: Έκτακτη Ανακοίνωση: Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΡΙΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Η Προοδευτική Κίνηση Φοιτητών εκφράζει τη μεγάλη της ανησυχία για τη συζήτηση που έγινε σήμερα στην επιτροπή Παιδείας της Βουλής με θέμα την επέκταση του ορίου συνταξιοδότησης στην εκπαίδευση, μετά από την εγγραφή του θέματος στην επιτροπή από τους βουλευτές Τορναρίτη (ΔΗΣΥ), Θεμιστοκλέους (ΔΗΣΥ), Κυριακίδου (ΔΗΚΟ), Παπαδοπούλου (ΔΗΚΟ) και Βαρνάβα (ΕΔΕΚ). Καταδικάζουμε έντονα την απόφαση της επιτροπής Παιδείας να συζητήσει το θέμα της επέκτασης του ορίου συνταξιοδότησης στην εκπαίδευση χωρίς να καλέσει τη φοιτητική κοινότητα. Ως Προοδευτική Κ.Φ. θα αντιπαλεύουμε τέτοιες απαράδεκτες πρακτικές και θα διεκδικούμε με αποφασιστικότητα αυτά που μας ανήκουν. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να αποφασίζει για μας χωρίς εμάς.

Το θέμα της επέκτασης των ορίων αφυπηρέτησης επανέρχεται κατά καιρούς από συγκεκριμένες πολιτικές δυνάμεις και από την ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ, η οποία προσπαθεί ετσιθελικά να το επιβάλει στους εκπαιδευτικούς αγνοώντας πλήρως την απόρριψη του και χωρίς να συνυπολογίζει τις αρνητικές-καταστροφικές επιπτώσεις που θα επέλθουν στις τάξεις της νεολαίας και των εργαζομένων.

Πρόκειται για ένα μέτρο για το οποίο ολόκληρο το Φοιτητικό Κίνημα αλλά και πολλές άλλες οργανώσεις έχει πλείστες τόσες φορές στο παρελθόν εκφράσει την κάθετη διαφωνία του, με μαζικές και δυναμικές παραστάσεις διαμαρτυρίας, κινητοποιήσεις, αποφάσεις και ψηφίσματα. Η κάθετη διαφωνία μας έγκειται στο γεγονός ότι τυχόν επέκταση των ορίων αφυπηρέτησης θα οδηγήσει σε επέκταση της ανεργίας στους νέους, ιδιαίτερα μέσα στις συνθήκες της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Πέραν αυτού, πρόκειται για ένα ξεκάθαρα αντιλαϊκό μέτρο που πλήττει τόσο τους εργαζόμενους όσο και τους νέους ευρύτερα στη δύσκολη περίοδο της αρχής της οικογενειακής ζωής.

Ως Προοδευτική Κ.Φ. καλούμε όλους όσους προσπαθούν να επιβάλουν στους φοιτητές και γενικότερα στη νεολαία αυτό το αντινεανικό μέτρο, πολιτικά κόμματα και συνδικαλιστικές οργανώσεις, να αναθεωρήσουν την πρόθεση τους αλλιώς δηλώνουμε πανέτοιμοι να υπερασπιστούμε δυναμικά αυτά που μας ανήκουν.

Γραφείου Τύπου
9 Μαρτίου 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου