Τελευταίες ειδήσεις

Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΡΙΟΥ ΑΦΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ -ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

Με αφορμή τη συζήτηση στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής για το πιο πάνω θέμα η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ επαναλαμβάνει για ακόμα μια φορά την κάθετη αντίθεσή της στην επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης στην Εκπαίδευση.

Καταδικάζουμε τη στάση της ηγεσίας της ΟΕΛΜΕΚ, που επανέφερε το θέμα παρά την απόφαση στο δημοψήφισμα που έγινε ανάμεσα στους καθηγητές πριν δύο χρόνιαστο οποίο ο κλάδος απέρριψε το σχετικό αίτημα. Η ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚαπό μόνη τηςπαραγνώρισε την απόφαση που δημοκρατικά πήρε η πλειοψηφία των καθηγητών και προωθεί το αντινεανικό και αντιπαιδαγωγικό αυτό μέτρο που θα επιτείνει ακόμα περισσότερο την ανεργία στους νέους μας, στα ίδια τα παιδιά τους.

Δυστυχώςτα κόμματαεκτός από το ΑΚΕΛακατανόητα για μας, υποστηρίζουν την πρόταση.

Συμπαρατασσόμαστε πλήρως με τις φοιτητικές και νεολαιίστικες οργανώσεις που δίκαια αντιδρούν και θα είμαστε, όπως πάντα, στο πλευρό τους σε όποιες κινητοποιήσεις αγώνα αποφασίσουν να κατέλθουν, προτρέποντάς τες ταυτόχρονα, να ενώσουν πλήρως τις δυνάμεις τους, ανεξαρτήτως του κόμματος από το οποίο προέρχονται. Ας δώσουν σε κάποια κόμματα το μήνυμα ότι δεν ανέχονται να παίρνουν αποφάσεις γι αυτούς χωρίς αυτούς.

Καταδικάζουμε τη δήλωση του Υπουργού Οικονομικών ότι θα φέρει πρόταση για το θέμα και τον καλούμε να το ξανασκεφτεί .

Είναι παράλογοαπό τη μια όλοι στη συνεδρία αυτή της Επιτροπής Παιδείας να παραδέχονται ότι το επάγγελμα του καθηγητή είναι πλέον «κλειστό» και από την άλλη να αποδέχονται αύξηση του ορίου αφυπηρέτησης. Σκέφτηκαν, άραγε, ότι σε μερικά χρόνια η μεγάλη πλειοψηφία καθηγητών στη Μέση θα είναι πάνω από πενήντα χρονών και αυτό θα συνεχίσει να υφίσταταιίσως, για πάντα ;

Η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ καλεί τέλος όλες τις άλλες διδασκαλικές κινήσεις να παραμείνουν πιστές στην ομόφωνη απόφαση της ΠΟΕΔ ενάντια στην αύξηση του ορίου αφυπηρέτησης των εκπαιδευτικών, για όλους εκείνους τους λόγους για τους οποίους πήραμε, πάρα πολύ σωστά, την απόφαση αυτή. Ας εργαστούμε, με όλα τα μέσα που διαθέτουμε, για να μην εφαρμοστεί το αντινεανικό και αντιπαιδαγωγικό αυτό μέτρο, αν πράγματι εννοούμε τις διακηρύξεις μας ότι πρώτο μας μέλημα είναι το καλό της Παιδείας και της νέας γενιάς του τόπου μας.

10 / 3 / 2010 Λάζαρος Αβραάμ

Πρόεδρος Προοδευτικής Κίνησης Δασκάλων και Νηπιαγωγών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου